User Rating: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Oamenii au cautat pentru mai multe secole cele mai bune remedii naturale si le-au gasit. Una din minunile naturii din tara noastra in afara de frumusete este si capacitatea de a vindeca. Printre principalele atractii pentru care este renumita statiunea Slanic Moldova este reprezentata de izvoarele ce consituie calea naturala de tratament pentru numeroase afectiuni printre care si cele digestive, afectiunile de nutritie si de metabolism si afectiunile aparatului respirator.

 

Izvoarele au mai multe caracaterisitici chimice: apa slab sulfuroasa, apa borica, apa bicarbonatata, hipertonica si iodurata. Aceste izvoare se folosesc pentru tratamentul afectiunilor hepatobiliare: colecistita cronica, litiaza, diskinezie biliara, pancreatita cronica, afectiuni metabolice precum obezitatea, guta si dislipidemiile.

 

Izvorul numarul trei este numit regele izvoarelor minerale de la Slanic Moldova. Izvorul Cinci este caracterizat de ape feruginoase, oligominerale, hipotone si carbo-gazose. Se recomanda in inflamatii cronice, inflamatii coulare, sub forma de aerosili, inhalatii si pulverizanti. Izvorul sase are o apa iodurata, sodica, bicarbonatata, clorurata si hipertona si se floseste pentru curele interne. Apa are o concentratie destul de mare si va trebui sa fie utilizata cu purdenta.