User Rating: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Fiind pozitionata in zone deosebite cu mai multe puncte de viitat de o frumusete uriasa pensiunea Casa Mraco va pune la dispozitie cazare la Cazanele Dunarii dar si posibilitatea de a vizita rapid obiectivele turstice din zona si din apropiere de Orsova. Fiind in aceeasi zona cu alte pensiuni Casa Mraoci va ofera un peisaj unic, superb, specific Cazanelor Dunarii.

 

Nu foarte departe de Casa Mraco e si Manastirea Sfanta Ana. Fiind situata in orasul Orsova care este situat pe Defileul Dunarii. Aceasta manastire se numara printre cele mai frumoase locuri naturale din tara. E pozitionata pe coama unui deal care domina orasul Orsova. A ost ctitorita de ziaristul Pamfil Seicaru care a participat in batalii in Orsova ca sublocotentent in Regimentul 17 in Primul Razboi Mondial.

Parcul National Portile de Fier e pe malul stang al Dunarii pozitionata intre localitatile Bazias si Gura Vaii din Judetul Mehedinti iar fasia de la ce apartine de teritoriul national e o aria protejata ce conserva peisaje de o deosebita frumusete si o diversitate foarte buna a habitatelor.

Pestera Ponicova e una din cele mai mari pesteri existente in Defileu. Galeriile ei au 160 m si strabat CIucarul Mare supa care ies in Dunare. E accesibila pe uscat ori de pe Dunare cu Barca. La intrare in pestera Ponicova paraul care are acelasi nme creaza chei salbatice ori scurte si un pod natral, lungi de 25m si inalt de 6-8 m.

 

Tabula Traiana e situata nu departe de statuia lui Decebal pe malul sarbesc. Placa memoriala romana Tabula Traiana e veche de aproximativ 2000 de ani si e situata la iesirea din Cazanele Mici. Monumentul e ridicat de imparatul roman Traian pentru a marca trecerea trupelor romane spre Dacia si pentru a comemora si victoria Imperiului Roman asupra dacilor.