User Rating: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Parchetul laminat ar trebui ales in functie de diversi factori precum destinatia, dimensiunile incaperii, modul in care va fi decorata incaperea si culorile utilizate pentru designul interior, dar si luminozitatea incaperii. Primele aspecte de care ar trebui sa tineti cont sunt cele practice.

 

Daca parchetul va fi pentru camera de zi, pentru bucatarie sau pentru holul de la intrare este obligatoriu sa alegeti placi de parchet laminat care sa aiba o grosime de minim 8 mm, prevazuta de producator cu specificatii de genul trafic casnic intens sau altele care sa va sugereze ca parchetul va rezista. Acleasi aspect placut poate fi obtinut si prin contrastul dintre parchetul de culoare inchisa si culoarele in nunate pastelate si esele. Incaperile intunecoase care nu au multa lumina naturala nu vor arata bine daca parchetul are tonuri inchise. Inveseliti camera cu ajutorul parchetului cu noante deschise de stejar alb, fag sau par.

Evitati de asemenea nunantele inchise de parchet precum wenge sau tek in aceste incaperi. Daca mobila din incapere va fi facuta di stejar auriu, nu va fi o idee foarte buna sa puneti un parchet care sa aiba aceeasi culoare. Camera va parea lipsita de viara si monotona si ar trebui sa existe si un anumit contrast intre diferite elemente de design pentru o camera. Solutiile elegante si rafinate implica o coordonare intre culoarea parchetului si cea a usilor. Efectul va fi mai subtil decat daca veti asorta parchetul cu mobila.

Daca v-ati decis sa montati parchet triplustratificat in casa va oferim cateva amanunte tehnice sau nu foarte tehnice pe care este recomandat sa le stiti despre acest produs. Parchetul triplustratificat va imbina avantajele si calitatea parchetului confectionat din lemn masiv cu cele de la o suprafata moderna. Este usor de mintant si de intretinut.

 

Parchetul triplustratifict va ofera si un foarte bun raport intre calitate si pret si se monteaza destul de usor fara un ajutor specializat si aduce un aspect elegant lemnului din locuinta. Intretinerea va fi la fel de simpla si nu va pune probleme. Trebuie doar sa aveti hrija sa nu zgariati parchetul cu piesele de mobilier sau cu usa. Acoperiti picioarele mobilei cu protectii din cauciuc sau pasla si asigurati-va ca usa va fi bine montata si nu va atinge parchetul.