User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

O scara cu vanguri din lemn creeaza o atmosfera mai calda si mai apropiata de natura. Vangurile din lemn se monteaza in lateral sau sub treapta. Exista si scari care se monteaza independent pe perete si pot lua diverse forme incepand de la curbat pana la drept.

 

Scarile pot fi executate din diferite esente de lemn cum ar fi fagul, nucul, stejarul, artarul, nucul. Lemnul se poate baitui in diferite culori: alb, wenge, mahon, cires, negru, stejar, antic.

Vangurile sunt debitate de masini cu comanda numerica iar scarile sunt montate in frezarile dintre vanguri. Detaliile de imbinare sunt atent executate si nu sunt vizibile suruburile. Balustrada poate fi din lemn si diferite combinatii cu sticla si inox.

Scarile apar odata cu primele asezari omenesti. Locuintelele lacustre asezate pe stalpi inalti nu permiteau accesul decat cu ajutorul scarilor. Reprezentarile istorice ne vorbesc despre scari monumentale fara balustrade  pe care le integrau vechii egipteni in piramide. In palatele renasterii tarzii ale barocului, scarile erau pompoase si bogat impodobite.