User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Intretinerea podelelor din lemn lacuite include protejarea cu un strat final impotriva zgarieturilor si intretinerea conditiilor corespunzatoare de clima din incaperi. Mai jos va prezentam cateva reguli pe care ar trebui sa le respectati  daca doriti sa va pastrati un parchet frumos si rezistent.

 

Protectia stratului final impotriva zgarieturilor:

Timp de doua saptamani in urma lacuirii trebuie sa utilizam parchetul cu multa grija. Mobila se va aseza doar dupa sapte zile fara sa o taram pe suprafata parchetului, covoarele se vor aseza dupa o luna.

In prima luna nu se recomanda curatarea cu detergenti sau cu apa. In aceasta perioada nu se recomanda nici deplasarea pe tocuri pe suprafata parchetului. 

Petele de pe suprafata lacuita se inlatura cu o carpa uda. In caz ca este necesar, spalam cu un detergent utilizat in gospodarie.

Podeaua lacuita nu trebuie sa fie supusa permanent la umezeala deoarece umiditatea crescuta afecteaza lemnul. Pentru curatat nu se recomanda frecarea cu perii aspre sau cu detergenti puternici.

Prelungim durata de viata a lacului daca ii aplicam periodic o emulsie apoasa de ceara sau o substanta corespunzaoare ingirjirii parchetului.

Sub picioarele meselor, scaunelor si altor obicete pe care le deplasam se recomanda lipirea unor capacele protectoare si pentru fotoliile pe rotile utilizam covorase speciale.

In incaperile in care trecem mereu pe aceeasi portiune si in camerele in care intram direct de afara utilizam folosirea unor traverse corespunzaoare. Trebuie sa ridicam periodic traversele sau sa ne obisnuim cu faptul ca in timp parchetul de sub traersa va fi mai deschis la culoare decat restul.