User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Piese de mobilier de mici dimensiuni, culori deschise, multa lumina si textile diafane. Acestea sunt doar cateva din trucurile ce se pot folosi in decorarea si amenjararea unui living mic.

Din cauza dimensiunilor reduse ale livingului, multa lume are dificultati de amenajare. Livingul este spatiul cumun pentru intreaga familie, dar si locul in care ne primim musafirii. Noi va oferim cateva sfaturi pentru ca amenajarea unui living mic sa nu mai fie o provocare.

 

1. Imbracati peretii in nuante si culori deschise, care te vor ajuta sa maresti vizual sufrageria mica. Nu va place albul, puteti alege bleu, gri deschis, crem, piersica sau galben pal, culori calde si luminoase pe care le vei asorta foarte usor.

2. Pentru o pata de culoare se poate zugravi doar un perete intr-o culoare pastelata. Intr-un living mic pata de culoare poate fi adusa prin accesorii si tablouri, pernute decorative si perdele.

3. Nu aglomerati livingul, folositi cateva piese de mobilier, o canapea, o masuta. Rafturi sau o biblioteca modulara. Gaditi-va ca orice piesa de mobilier in plus va micsora si mai mult spatiul si asa destul de redus al sufrageriei dumneavoastra.

4 Alegeti un mobilier de de\imensiuni reduse care sa se potriveasca livingului, chiar dac o canapea mare va va oferi mai mult confort specialistii recomanda alegerea unui model compact care sa nu ocupe foarte mult spatiu. Regula este valabila si pentru masuta de cafea sau biblioteca.

Va recomandam sa alegeti piese de mobilier cu un design cat mai simplu, compua din cat mai putine elemente. Un exemplu este canapeaua fara brate. Bratele unei canapele consuma spatiu.

6. Incercati sa aveti o pardoseala cat mai degajata si evitati mobilierul cu un aspect greoi care se monteaza direct pe pardoseala. Orientati-va spre piese cu picioare care par mai delicate, lasand aerul si lumina sa circule libere.

7. Aveti tavanul jos? Exista cel putin doua trucutir care va vor ajuta sa ascundeti aceste defcte ale livingului. Primul este reprezentat de aplicarea unui tapet decorativ cu dungi verticale care sa creeze senzatia de inaltime.

8. Nu uitati de oglinzi. Oglinzile sunt un truc care poate fi folosit in absolut orice incapere a casei, fie ca e vorba despre baie, dormitor, hol, bucatarie sau living. Marirea vizuala a unei incaperi cu ajutorul oglinzilor poate avea un efect favorabil. Acestea pot fi amplasate pe peretele opus ferestrei si va reflecta lumina naturala.