User Rating: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Una din cele mai atractive destinatii turistice din Romania e zona Muntilor Apuseni. Pentru cazare pensiuni Apuseni va invitam sa vizualizati ofertele noastre de preturi. Una din cele mai atractive destinatii turistice din Romania este zona Muntilor Apuseni. Fauna, flora, relieful dar si traditiile care inca se mai pastreaza in Tara Motilor completeaza seia de motive care descriu zona aceasta ca fiind un loc pe care niciun turist nu ar trebui sa il rateze.

Ghetarul de la Scarisoara, Poarta lui Ionele, Ghetarul Vartop, Pestera Ursilor sau Lacul Tarnita sunt unele dintre cele mai des intalnite obiective turistice care se afla in aceasta zona.

Unul din cele mai cunoscute obiective turistice din Apuseni este ghetarul de la Scarisoara denumit si Uriasul de Gheata. El se afla in parcul natural Apuseni la doi km de Garda de Sus. In 1938 pestera a fost declarata un monument natural. Ea are o lungime de 700 m cu un tavan inalt de pana la 24 m si cu o vechime de 3800 de ani. Toate atractiile turistice din zona aceasta sunt Biserica, Sala Mare si sala cu stalagmite de gheata. In Apuseni mergand spre Bihor se afla si un loc pitoresc cunoscut sub numele de Pestera Poarta lui Ionele. Portalul acesta are o inaltime de 17 m care face din el una din cele mai infricosatoare pesteri din Apuseni. Geologii descriu aceasta pestera ca fiind facuta din calcare albe, avand o galerie cu traseul frant. La intrarea in aceasta pestera se afla un parau care izvoraste din stanca.

 

Un loc ideal de vizitat pentru persoanele care iubesc istoria veche si misterele sale e ghetarul de la Vartop. Celebra locuinta a oamenilor preisotiric este impresionanta inca de la intrarea strajuita cu pietre umede si misterul ia amploare atunci cand aprindeti lanterna si patrundeti intr-o lume de vis. Ghetarul de la vartop mai poarta si numele de Pestera Minunata pentru ca detine mai multe formatiuni diverse si foarte bine conservate. Pestera nu se ramifica si ofera un decor intim si variat in ceea ce priveste ambianta din sali. Chiar daca nu e lung, culoarul pesterii este o reala aventura pentru cei care vor sa il strabata pentru ca veti avea urcusuri si coborasuri, mers aplecat si mers strecurat, mers in genunchi printre peretii umezi ai galeriilor, etc.