User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Chiar daca tratamentele simptomatice pe care pot sa le ia pacientii la recomandarea farmacistilor sunte menite in general sa faca simptomele mai suportabile insa nu sa vindece bolile. Exceptiile cele mai intalnite in acest caz sunt amigdalitele si unele sinuzite ori otite ce pot beneficia de antibiotice daca in tabloul clinic sunt elemente mai zgomotoase.

Problemele reale sunt acelea care tin de cronicizarea afectiunilor si de tendinta de a face acutizari recurente. Acutizarile raspund la antibiotice si pot sa treaca mult mai repede cu ele desi nu de fiecare data se inampla asta, si antibioticele nu vizeaza aspectul cronic sau recurent al problemelor. Sfera afectiunilor este reprezentata de inflamatiile organelor aflate in sfera orl ele fiind ce cele mai multe ori infectioase si cu etiologie virala ori bacteriana.

In cazuri foarte grave de etiologie bacteriana pot sa fie folosite si antibiotice cu intentie curativa care vor scurta durata bolilor si vor ameliora repede simptomele cu pretul unor efecte secundare pe care le dau antibioticele.

Pentru etiologia virala antibioticele nu au efect. Cu toate astea in unele cazuri mai speciale se pot recomanda antibiotice de catre medici curanti pentru a preveni supraincarcarea bacteriana peste cea virala care e prezenta in ceea ce priveste aspectul cronic al afectiunilor, medicina vestica nu are si instrumenele necesare care sa poata sa rezolve aceste probleme definitiv si in mod eficient.

Sunt pentru unele cazuri si aerosoli cu diverse substante sau cu mai multe proceduri chirurgicale numite punctii, recomandate in cazul sinuzitelor. Acestea pot sa dea sau pot sa nu dea rezultate pe termen lung.

 

Pentru unele cazuri exista si aerosoli cu mai multe substante sau proceduri chirugicale recomandate pentru punctii si pentru sinuzite sau pentru exciziile de mucoasa din cornetele nazale care pot sau nu sa aiba rezultate pe termen lung.  Este bine ca impreuna cu medicul sa luati cele mai bine decizii pentru propria sanatate.