Ce sa alegi? Seminee sau sobe?

Wednesday, 31 July 2019 10:30 Written by 
Rate this item
(0 votes)

Va recomandam seminee Brasov de cea mai buna calitate pe care le puteti gasi accesand linkul. 

Ambele se compun din doua parti:  casa, unde are loc arderea, si cosul de fum, locul pe unde fumul este evacuat. Semineele au un element constructiv, de obicei cu materiale refractare, in timp ce sobele sunt utilizate fara acoperire, tubul de evacuare fiind in mod normal vizibil.

Sobele  sunt din metal, otel sau fonta inchise, si  livreze caldura din camera in care acestea sunt plasate .

Vatra poate fi o cutie simpla cu material refractar sau poate fi o cutie metalica cu colector si ventilatie pentru cenusa, numita  insertie. Cutia metalica poate fi deschisa sau inchisa. Cosul de evacuare este ascuns fie intr-o masca, fie intr-un perete, si poate fi utilizat pentru distribuirea discreta a caldurii in alte incaperi. 

Atunci cand alegeti un semineu sau o soba de lemn, va trebui sa luati in considerare nevoile si gusturile pe care le aveti. Trebuie sa verificati spatiul pe care il aveti si ce camera vreti sa incalziti. Trebuie sa cunoasteti dimensiunile camerei si unde va fi amplasat semineul sau soba. In functie de spatiu vom opta pentru un cos de dimensiuni mai mari sau mai mici, atat pentru producerea caldurii, cat si pentru estetica.

Utilizarea lemnului de foc pentru productia de caldura este foarte profitabila. Acest material are o valoare calorica ridicata la un pret rezonabil si este foarte ecologic. Lemnul de foc este o sursa de energie regenerabila. Un semineu sau soba de lemn permite cresterea economisirii de energie electrica si gaze in casa.

Aveti nevoie de cateva busteni mari si de la 8 pana la 12 bucati mici de lemn de foc de lemn, produse care faciliteaza aprinderea si chibrituri.

Asigurati-va ca orificiile de admisie a aerului sunt complet deschise. Bustenii trebuie sa fie curati si uscati. Adaugati un strat de lemn mic sau aschii, este mai bine daca sunt doua sau trei straturi. Amintiti-va ca fluxul de aer este important. O distanta de aproximativ 1 cm intre piesa si bucata de lemn de foc reprezinta spatiul ideal. Ulterior puteti aprinde focul cu ajutorul produselor care favorizeaza aprinderea. Va recomandam sa verificati oferta seminee Iasi, pentru a gasi cele mai bune seminee.

 

Read 3704 times