De ce sa vuzitezi localitatea Blaj

Tuesday, 19 February 2019 07:39 Written by 
Rate this item
(0 votes)

Atunci cand cautati cazare judetul Alba va recomandam sa cititi acest articol si sa incercati pensiunea La Vie pentru o vacanta de neuitat. Va prezentam ce puteti vedea in Alba la cele mai mici preturi.

 

Rapa Rosie este in mod sigur una dintre frumusetile judetului Alba si este un loc despre care nu se stiu multe lucruri. Fiind amplasata la doar cativa km distanta de Sebes aceasta rapa are mai multe denivelari rosii care pot fi vazute inclusiv din satelit. Este locul ideal pentru cei care iubesc aventura cu parapanta. Rapa aceasta s-a format prin eroziunea apei asupra solului ceea ce in timp a generat alunecari de teren masive.

Rezervatia geologica surpinde cu decorul sau si cu frontoanele rozalii. Unicitatea este data de alternanta argilelor rosii cu gresii cenusii care sunt alcatuite din formatiuni slab cimentate. Pe langa decorul special oferit se poate admira si peisajul floral cu specii protejate prin lege si cu fauna.

Gaura hotilor este o groapa care a fost sapata in roca rapei. Aici apar urmele scrijelite inca din secolul XIX si sunt ascunse toate legendele cu haiduci, hoti si aventurieri.

Ai fi tentat sa spui despre Blaj ca este un oras mic de provincie insa daca vei cauta evenimente Blaj vei descoperi ca acestea sunt numeroase si toate sunt specifice zonei. Mihai Eminescu vorbea despre Blaj ca despre mica Roma si se referea la istoria care a traversat orasul si si-a lasat amprenta peste el.

Tot aici au fost tiparite si primele manuale romanest si a fost predata limba romana in scoli pentru prima data.

Daca vreti sa cunoasteti istoria micutei Rome va recomandam sa vizitati muzeul de istorie Augustin Bunea din Blaj. In incinta acestuia se adapostesc peste 15000 de exponate vechi, multe datand din perioada neolitica si dacica si printre ele se afla si altarul construit in cinstea lui Optimis Maximus.

O excursie la Blaj este cea mai placuta experienta de de care te poti bucura in orice anotimp, atat pentru obiectivele turistice cat si pentru informatiile si povestile pe care le puteti afla de aici si pentru oamenii pe care ii veti intalni. Exista o gama vasta de pensiuni Blaj si daca sunteti in cautarea lor noi va recomandam Pensiunea La Vie.

Read 2726 times